UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВООЗ: Вакцини зберегли життя понад 1.4 мільйона людей у Європі

"Наш аналіз 34 країн також показав, що понад 90% врятованих були людьми старше 60 років".

Директор європейського відділу Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Ганс Клюге заявив, що вакцинація врятувала щонайменше 1.4 мільйона людей у Європі.

"Нове дослідження під керівництвом ВООЗ/Європа показало, що щонайменше 1,4 мільйона життів у нашому регіоні було врятовано завдяки безпечним та ефективним вакцинам проти COVID-19", – зазначив Клюге.

За його словами, без цих вакцин загальна відома кількість загиблих в європейському регіоні могла б становити близько 4 мільйонів чи навіть більше.

"Наш аналіз 34 країн також показав, що понад 90% врятованих були людьми старше 60 років", – наголосив директор європейського відділу ВООЗ.

Він додав, що загалом вакцини проти COVID-19 зменшили смертність на 57% у європейському регіоні ВООЗ з грудня 2020 року, коли розпочалося впровадження вакцини, до березня 2023 року.

Читайте також: Чому тести на Covid не працюють так добре, як раніше?

Раніше гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус заявляв, що на тлі зростання захворюваності на COVID-19, знову з’явилася необхідність носити маски у громадських місцях. Він також закликав уряди країн надати доступ до надійних тестів, методів лікування та вакцин, особливо тим, хто найбільше піддається ризику важкої інфекції.