UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОЗ: В Україні зросла кількість захворювань на COVID-19

У відомстві повідомили, що найчастіше хворіють діти до 17 років.

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що на території України наразі фіксується збільшення кількості випадків захворювання на COVID-19.

За останній тиждень в Україні підтвердили понад 4 тис. випадків коронавірусної інфекції, тижнем раніше реєстрували 2,5 тис.

Санлікар зазначив, що це початок епідеміологічного сезону. Зростання захворюваності очікуюється до кінця листопада. Після нього прогнозують зростання захворюваності на грип – традиційно для зими.

За його словами, частіше коронавірусна хвороба трапляється у дітей.

Читайте також: ВООЗ просить Китай надати «повний доступ» для визначення походження COVID

"Серед негативних тенденцій, які ми зараз спостерігаємо, то частіше хворіють діти до 17 років. Так, якщо подивитися саме в розрізі областей, то в нас є такі області-лідерки, як Миколаївська область, де зростання хворих в 4 рази, Винницька – утричі, Харківська -майже у 2,5 рази. В абсолютних цифрах – це 302 дитини за останній тиждень", – каже Кузін

Водночас, кількість летальних випадків у порівянні з літнім сезоном зросла – за останній звітній тиждень їх було 9 у осіб віком понад 65 років.

Нагадаємо, у вересні цього року у МОЗ повідомляли, що на Каховській ГЕС 30 серпня завершився основний етап ліквідації наслідків теракту, далі контролюватимуть ситуацію екстрені служби за своїми напрямками.