UA / RU
Підтримати ZN.ua

«ДТ» назвало марки продуктів, у яких виявлені небезпечні бактерії

Золотистий стафілокок був виявлений у «Молочних» сосисках вищого сорту ТМ «Глобіно», а кишкова паличка — у «Молочних» сосисках ТМ «Ятрань»...

Золотистий стафілокок був виявлений у «Молочних» сосисках вищого сорту ТМ «Глобіно», а кишкова паличка — у «Молочних» сосисках ТМ «Ятрань». Також у сосисках цих марок виявили перевищення норми вмісту розкладаючих мікроорганізмів.

Такими є результати дослідження, проведеного лабораторіями Інституту гігієни і медичної екології імені А. Марзєєва АМН України за ініціативою «ДТ».

У молочних продуктах, що пройшли тестування, співробітниками лабораторії санітарної мікробіології також були виявлені бактерії групи кишкової палички (БГКП).

Зокрема, БГКП виявлені в молоці «Яготинське» (3,2% жирності), сметані «7-Я» (20%) і в кисломолочному сирі ТМ «Щодня» (9%).

«Ми провели мікробіологічне дослідження 15 проб молока і кисломолочних продуктів на відповідність нормативним документам. У 12 пробах відхилень не виявлено», — розповіла науковий співробітник лабораторії санітарної мікробіології Світлана Березовчук.

Усі документи, що підтверджують факт купівлі, упаковки з використаних зразків, а також усі протоколи досліджень, зареєстровані й підписані у встановленому порядку, зберігаються в редакції газети.

Копії документів відправлено до компетентних органів, зокрема й у Держкомспоживстандарт. Результати досліджень також надано у Міжвідомчу комісію з біологічної та генетичної безпеки, створену при Раді національної безпеки і оборони України.

Докладніше читайте у статті Ольги Скрипник «Якщо вершки погані, то що ж у молоці?..» у свіжому номері «ДТ».