UA / RU
Підтримати ZN.ua

Діти «бюджетників» відпочивають гірше, ніж їх ровесники з неблагополучних сімей

Діти, чиї батьки працюють у бюджетній сфері, часто відпочивають гірше, ніж їхні однолітки з соціально неблагополучних сімей...

Діти, чиї батьки працюють у бюджетній сфері, часто відпочивають гірше, ніж їхні однолітки з соціально неблагополучних сімей. Причина полягає в тому, що оздоровленням дітей співробітників освітніх, медичних і культурних установ держава практично не займається.

Якщо за оздоровлення дітей і підлітків з неповних і соціально неблагополучних сімей відповідають міністерства охорони здоров'я, сім'ї та молоді, а також праці і соціальної політики, дітям «бюджетників» доводиться розраховувати тільки на профспілки. Купити путівку за повну вартість не видається можливим, оскільки вартість відпочинку перевищує місячну зарплату батьків.

Але профспілки нарікають на перманентні фінансові труднощі. «Дійсно, ми мало оздоровлюємо дітей. Треба потурбуватися про літній відпочинок майже 15 тисяч малюків і підлітків, які ростуть в сім'ях медпрацівників, але ми можемо охопити близько 3,5 тисяч», — коментує ситуацію голова ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров'я Лариса Канаровська. Ситуація в більшості регіонів України гірша, ніж в столиці.

Окрім вартості власне дитячого відпочинку, значні труднощі виникають з транспортуванням дітей. «Раніше можна було резервувати квитки на всю групу, а зараз на кожну дитину окремо. Говорили, що є рішення Кабміну відмінити такий порядок, але, мабуть, руки не дійшли», — ділиться труднощами Канаровська.

Подробиці щодо літнього оздоровленням дітей, чиї батьки працюють в бюджетній сфері, читайте у статті Ольги Скрипник «Спекотне літо і малобюджетні діти» у свіжому номері «ДТ».