UA / RU
Підтримати ZN.ua

УЄФА пригрозив оштрафувати збірну Росії на шість очок через поведінку вболівальників

Російський футбольний союз заплатить 120 тисяч євро через уболівальників, які під час поєдинку проти Чехії кидали на поле піротехнічні пристрої, а також демонстрували образливі банери. У разі повторення заворушень, зі збірної Росії знімуть 6 очок.

Збірна Росії може бути оштрафована на шість очок у відбіркових циклах наступних чемпіонатів Європи через неналежне поводження своїх уболівальників на Євро-2012 в Польщі.

Контрольно-дисциплінарна інстанція УЄФА ухвалила рішення зняти з Російського футбольного союзу шість очок у наступному відбірковому циклі чемпіонату Європи. Покарання носить умовний характер і охоплює термін з цього моменту і до закінчення стикових матчів кваліфікації Євро-2016. РФС також був оштрафований на 120 тисяч євро, повідомляє прес-служба УЄФА.

- УЄФА засудив зіткнення поляків і росіян у Варшаві

Дане рішення було прийнято у відповідь на неналежну поведінку російських уболівальників у поєдинку проти чехів у Вроцлаві, коли вони використовували і кидали на поле піротехнічні пристрої, а також демонстрували образливі банери.

РФС має право подати апеляцію на рішення КДІ протягом трьох днів з моменту отримання вердикту у письмовому вигляді.

Нагадаємо, перед матчем збірних Росії та Польщі, який відбувся у вівторок в Варшаві і завершився внічию 1:1, сталися масові сутички між російськими і польськими вболівальниками.

//www.youtube.com/v/kfGj0EhvKb8?version=3&feature=player_embedded

Поліція була змушена використовувати водомети і навіть провела декілька попереджувальних пострілів у повітря. Кілька людей отримали поранення. Після матчу Польща-Росія на Євро-2012 було затримано 184 хулігани, з них «більше 150 поляків і кілька десятків громадян Росії. !zn

Читайте також:

У Варшаві тривають затримання учасників побоїща футбольних фанатів - 184 затриманих (відео
)

UEFA почав розслідування через «екстремістські символи» російських уболівальників (фото)


10 людей отримали поранення в зіткненнях перед матчем Росія-Польща (відео)