UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євро-2016 будуть обслуговувати 18 арбітрів з усієї Європи

Українців у списку суддівського корпусу не виявилося.

Стали відомі імена суддів, які обслуговуватимуть чемпіонат Європи у Франції. Турнір відбудеться в наступному році, а судити поєдинки будуть вісімнадцять арбітрів. Варто зазначити, що у списку не виявилося українців.

Список арбітрів, які будуть працювати на Євро-2016: Мартін Аткінсон (Англія), Фелікс Брих (Німеччина), Джюнейт Чакир (Туреччина), Марк Клаттенбург (Англія), Вільям Коллам (Шотландія), Йонас Ерікссон (Швеція), Овідіу Хацеган (Румунія), Сергій Карасьов (Росія), Віктор Кашшаї (Угорщина), Павел Краловець (Чехія), Бьорн Куйперс (Нідерланди), Шимон Марчиняк (Польща), Мілорад Мажич (Сербія), Свейн Моен (Норвегія), Нікола Ріццолі (Італія), Дамір Скоміна (Словенія), Клеман Тюрпен (Франція), Карлос Веласко Карбальо (Іспанія).

Відзначимо, що на минулому чемпіонаті Європи, який у 2012-му році проходив в Україні та Польщі, фінальний матч довірили португальцю Педру Проенсі, якого на французькому турнірі не буде - 45-річний рефері завершив кар'єру. На Євро-2008 у фіналі працював італієць Роберто Розетті, який також вже попрощався з футболом.

Головними претендентами на вирішальні поєдинки майбутнього турніру будуть турок Джюнейт Чакір, словенець Дамір Скоміна і італієць Нікола Ріццолі, які працювали на останніх стадіях Євро-2012.