UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євро-2016: анонс, де дивитися матчі 11 червня

На чемпіонаті Європи відбудуться поєдинки двох груп.

Сьогодні, 11 червня, відбудеться другий ігровий день чемпіонату Європи з футболу. У Франції пройдуть три матчі: Албанія - Швейцарія, Уельс - Словаччина, Англія - Росія.

Збірна Албанії дебютує на великому міжнародному турнірі. В особистих зустрічах зі швейцарцями у підопічних Джанні Де Бьязі негативна статистика: команди зустрічались шість разів, з яких п'ять святкувала успіх Швейцарія, а один матч завершився внічию.

На полі один проти одного можуть вийти два брата - Таулант Джака виступає за Албанію, тоді як Граніт Джака вибрав Швейцарію.

Букмекери фаворитом цього матчу вважають збірну Швейцарії: 1,84 - на перемогу гостей, 3,35 - на нічию і 5,60 - на перемогу збірної Албанії.

"Це буде дуже важкий матч, як і будь-який інший на старті турніру, оскільки тут присутній фактор тиску. Дуже дивні відчуття, коли футболісти албанського походження грають один проти одного. Більш того, на полі зійдуться два рідних брата. Для нас це дуже важлива гра", - сказав наставник албанців Джанні Де Бьязі.

"На таких турнірах перші матчі завжди непередбачувані. Дуже велику роль відіграють емоції, особливо у стартовій зустрічі. Але ми маємо намір разом увійти в історію, хоча зробити це буде непросто. Дуже сподіваюся, що на батьківщині про нашу команду ще будуть говорити довгі роки", - зазначив головний тренер збірної Швейцарії Володимир Петкович.

Албанія - Швейцарія

Субота, 11 червня, Ланс, "Фелікс Боллар-Делеліс", 16:00.

Пряма трансляція - "Футбол 2".

Арбітр - Карлос Веласко Карбальо (Іспанія)

Матч Уельсу та Словаччини відкриє Євро-2016 в групі В. Раніше команди зустрічалися між собою двічі. У 2006-му році словаки здобули перемогу з рахунком 5:1, проте вже через рік валлійці зуміли взяти реванш - 5:2.

Для Уельсу це буде дебют на континентальній першості. Словаччина дебютує на турнірі в статусі незалежної країни. Головна зірка валлійців Гарет Бейл став наймолодшим автором гола в історії збірної, засмутивши саме Словаччину в 2006-му році.

Букмекери віддають невелику перевагу словакам: на перемогу Уельсу - 3,01, на нічию - 3,00, а на успіх Словаччини - 2,82.

"Ми з нетерпінням чекаємо нашої першої зустрічі і готові до всього. Результат результатом, але ми повинні домогтися того, щоб нами пишалася наша країна. Ми повинні показати свою кращу гру, при цьому отримати задоволення", - сказав наставник валлійців Кріс Коулмен.

"Гарет Бейл - прекрасний індивідуальний гравець. Ми його дуже поважаємо, але Уельс - це не тільки він. У цієї збірної є й інші футболісти, що грають за кращі англійські команди. Крім того, футбол - командна гра. Без допомоги партнерів ви не зможете представляти велику загрозу для свого суперника", - підкреслив головний тренер словаків Ян Козак.

Уельс - Словаччина

Субота, 11 червня, Бордо, "Матмют Атлантік", 19:00.

Пряма трансляція - "Футбол 1".

Арбітр - Свейн Моен (Норвегія)

Зустріч збірних Англії та Росії стане головною подією ігрового дня. Британці не поступалися в 22 матчах на європейських чемпіонатах в ігровий час, в тому числі і у відбіркових турнірах.

Команди зустрічалися двічі у відбірковому турнірі до Євро-2008 і обмінялися перемогами. На "Уемблі" родоначальники футболу крупно обіграли росіян - 3:0, а місяць потому поступився супернику в Москві і не зуміли пробитися у фінальну частину континентальної першості.

Фаворитом протистояння вважається Англія. Коефіцієнт на перемогу підопічних Роя Ходжсона - 1,91, на нічию - 3,20, а на Росію - 4,80.

Наставник англійців Рой Ходжсон зазначив, що знайомий з суперником:

"У нас є кваліфікація, в цьому немає сумнівів. У той же час ми недосвідчені в плані віку, що не може виглядати перевагою. Але брак досвіду ми компенсуємо енергією та ентузіазмом групи гравців налаштованих виступити добре. Я і моя команда суперників знаємо добре".

Леонід Слуцький повідомив про невеликі проблеми через травми:

"Всі будуть тренуватися перед матчем в загальній групі. Нойштедтер також награється в якості варіанту на позицію опорника. У зв'язку з травмами у нас є деякі проблеми. Ви все побачите на полі".

Англія - Росія

Субота, 11 червня, Марсель, "Велодром", 22:00.

Пряма трансляція - ТРК "Україна".

Арбітр - Нікола Ріццолі (Італія).

Читайте також: Павелко позначив завдання збірної України на Євро-2016

Повне розклад матчів Євро-2016 - в календарі ZN.UA.