UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські прикордонники будуть нести службу в аеропортах Франції під час Євро-2016

Українці здійснюватимуть перевірки у аеропортах Франції під час Євро-2016.

Співробітники Державної прикордонної служби України будуть нести службу в аеропортах Парижа, Марселя, Ліона і Лілля в рамках спеціальної операції "Єврокубок 2016", мета якої - підвищення рівня безпеки на Чемпіонату Європи з футболу (10 червня – 10 липня). Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

Спеціальну операцію "Єврокубок 2016" буде проводити сектор авіаційної безпеки Європейського агентства з управління оперативним співробітництвом на зовнішніх кордонах (FRONTEX). Українські прикордонники нестимуть службу в аеропортах для здійснення прикордонного контролю, недопущення в'їзду екстремістів або радикалів, ввезення зброї, боєприпасів, вибухівки та інших засобів терору.

Нагадаємо, що 6 червня співробітники СБ України затримали громадянина Франції, який приїхав на Схід України за зброєю і вибухівкою. Успішна спецоперація фактично зірвала серію терактів в Європі. За словами глави відомства Василя Грицака, міжнародні терористи намагалися дістати в Україні зброю, щоб влаштувати низку терактів у Франції, в ході проведення там футбольного чемпіонату Євро-2016.

Раніше президент Франції Франсуа Олланд заявив, що під час Євро-2016 в країні зберігається загроза терористичних атак і що вони мають зробити все, щоб успішно провести чемпіонат. Так, забезпечувати безпеку під час Євро-2016 будуть близько 90 тисяч співробітників спецслужб.