UA / RU
Підтримати ZN.ua

Режим надзвичайної ситуації у Франції продовжили до 26 липня

МЗС проінструктував українців про поведінку на Євро-2016.

У Франції у зв'язку з терористичною загрозою режим надзвичайної ситуації продовжено до 26 липня – не лише на період чемпіонату з футболу Євро-2016, але і до закінчення велогонок Tour de France. У зв'язку з цим Міністерство закордонних справ проінструктувало українців про правила поведінки під час поїздок у Францію.

Відповідні рекомендації розміщені на сторінці МЗС у Facebook.

Зокрема, "громадянам України рекомендується проявляти підвищену пильність і обачність при відвідуванні місць масового скупчення людей (футбольних фан-зон тощо), відомих історичних пам'яток, чітко виконувати всі вказівки і рекомендації сил безпеки та місцевої влади, бути готовими до перевірки документів та особистого контролю представниками правоохоронних органів, завжди мати при собі документи, що посвідчують особу, відслідковувати інформацію про заходи безпеки в місцях перебування".

Крім того, дипломати попереджають і про транспортні проблеми.

"Враховуючи високий рівень ймовірності страйків працівників транспортного сектора економіки посольство України наполегливо рекомендує громадянам України заздалегідь обробляти маршрути їх пересування по країні", - сказано в повідомленні МЗС.

Як повідомлялося, мміністерство внутрішніх справ Франції у зв'язку з проведенням Чемпіонату Європи з футболузапускає мобільний додаток, який буде надсилати повідомлення про можливі теракти.

Раніше президент Франції Франсуа Олланд заявив, що під час Чемпіонату з футболу Євро-2016 у Франції зберігається загроза терористичних атак. "Терористична загроза буде існувати ще довгий час. Ми повинні зробити все, щоб успішно провести "Євро-2016", - зазначив французький президент. Він також повідомив, що забезпечувати безпеку під час чемпіонату будуть близько 90 тисяч співробітників спецслужб.