UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фоменко "практично визначився" і оголосить заявку збірної України на Євро-2016 1 червня

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко прокоментував минулий товариський матч зі збірною Румунії.

Вчора, 29 травня, збірна України провела товариський матч в Італії проти команди Румунії. У результативній зустрічі українці здобули вольову перемогу з рахунком 4:3.

"Фінальна заявка на Євро? Ми аналізуємо готовність гравців не тільки по цьому матчу. У нас вже достатньо інформації. Думаю, що завтра ми вже практично сформуємо заявку, але офіційне оголошення відбудеться 1 червня", - сказав Фоменко на прес-конференції після матчу.

Крім того, головний тренер національної збірної пояснив рішення залучити в команду гравців Богдана Бутка та Олександра Зінченка з чемпіонату Росії, а також форварда "Шахтаря" Євгена Селезньова вже по ходу тренувального збору і підкреслив, що шанси поїхати у Францію є у всіх.

"Це - суто професійні моменти. Ми за цими гравцями спостерігаємо вже давно. Сьогоднішня гра показала, що ми не даремно звернули увагу на це тріо. Вони однозначно посилюють конкуренцію за місце в складі. Якщо б вони нас не цікавили, ми б їх не запрошували. А коли саме відправляти запрошення - це питання другорядне".

"Шанси на потрапляння в заявку тих, хто вийшов на заміну? Ви добре знати відоме прислів'я: шанси є завжди, навіть коли їх немає. У цій грі використовували максимальну кількість замін, щоб отримати додаткову цінну інформацію. Завтра тренерський штаб збереться і визначить гравців, які братимуть участь у фінальному турнірі".

"Важливість перемоги у спарингу? Як клуб, так і збірна завжди повинні ставити перед собою максимальні завдання, грати на результат. Як вболівальники кажуть, гра забувається, а результат залишається. Який же сенс грати з учасником фінального турніру Євро і не прагнути здобути перемогу? Для чого демонструвати красивий футбол, який не принесе результат. Тому ми завжди ставили досягнення результату в главу кута. Із заявкою на Євро практично визначилися".

Читайте також: Зінченко побив у збірній історичний рекорд Шевченка

Нагадаємо, другий товариський матч перед Євро-2016 Україна проведе 3 червня. Суперником нашої збірної буде Албанія.