UA / RU
Підтримати ZN.ua

За номером 1545 можна дізнатися про офлайн навчання в школах – МОН анонсував нову гарячу лінію

Додзвонитися можна як з мобільного, так і стаціонарного номера в робочий час

Міністерство освіти і науки України анонсувало початок роботи гарячої лінії “Школа офлайн”. “Мета – інформувати щодо освітньої політики для повернення учнів до очного навчання”, – вказано у повідомленні.

Як зазначає МОН, телефонуючи на гарячу лінію, можна дізнатися інформацію з питань:

Скористатися гарячою лінією “Школа офлайн” можуть, за повідомленням міністерства, батьки, школярі, освітні управлінці, вчителі, керівники департаментів освіти, представники органів місцевого самоврядування та громадських організацій.

Гаряча лінія працює за номером 1545 з мобільного або стаціонарного телефону. Для зв'язку з оператором необхідно у голосовому меню обрати кнопку 5, під'єднатися до спілкування з оператором та озвучити запит.

Графік роботи лінії:

На думку МОН, “запуск гарячої лінії “Школа офлайн” є важливим кроком у забезпеченні прозорості освітньої політики та підтримки всіх учасників освітнього процесу в період переходу до очного навчання”.

Нагадаємо, що напередодні віцепремʼєр-міністр - міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що у прифронтових регіонах треба побудувати ще 165 шкільних укриттів. На сьогодні понад 10 тисяч шкіл забезпечені укриттями власними або використовують суміжні. У прифронтових регіонах будуються капітальні укриття в 57 школах, а ще окремо потрібно побудувати 165. Для цього потрібні додаткові кошти, зазначив Михайло Федоров.

Раніше, у статті “Наказ-невидимка. Чому МОН хоче ліквідувати дистанційне навчання?” на ZN.ua, Оксана Онищенко, редакторка відділу освіти та науки, зазначає про наказ МОН “Про затвердження порядку та умов здобуття загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні”, який імовірно спрямований не лише на скорочення кількості учнів, які навчаються дистанційно, але й на скорочення видатків в освітній галузі.