UA / RU
Підтримати ZN.ua

У всіх закладах дошкільної освіти України діти 5-6 років обов'язково вивчатимуть англійську мову — Смірнова

Вихователі, які мають мінімальний рівень англійської, на безоплатній основі пройдуть спеціальні курси.

В Україні з вересня 2026 року в усіх закладах дошкільної освіти діти віком п'яти-шести років обов'язково вивчатимуть англійську мову, відповідно до Закону "Про застосування англійської мови в Україні", який у червні цього року підписав президент Володимир Зеленський, наголосила заступниця міністра освіти і науки Євгенія Смірнова в інтерв'ю редакторці відділу освіти та науки ZN.UA Оксані Онищенко.

За її словами, МОН розробило алгоритм підготовки вихователів дитсадків до викладання англійської. Для тих вихователів, які взагалі не володіють англійською або ж мають мінімальний рівень володіння, проводитимуть на безоплатній основі спеціальні курси.

Читайте також: Як зацікавити дітей вивчати іноземну мову. Поради викладачки англійської

"Крім того, спільно з партнерами організовано курси з методики навчання англійської мови дітей дошкільного віку; підготовлено репозитарій матеріалів, які вихователі зможуть використовувати на заняттях із дошкільнятами, а також методичний порадник для вихователів із рекомендаціями щодо організації та проведення занять", - повідомила заступниця глави МОН.

Смірнова вказала, що міністерство рухається до забезпечення кожного дитсадка вихователями, які навчатимуть англійської мови.