UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Торбинка безпеки» для школярів: що у ній має бути

Вже можна купити готові торбинки, куди власноруч потрібно докласти мінімум речей.

Вже менш як за тиждень українські діти знову підуть до школи, а хтось ще й повернеться за парти, тобто навчатиметься офлайн. І з огляду на повномасштабну війну, яка в Україні триває вже третій рік, крім форми, зошитів ручок і так далі потрібно зібрати ще й «торбинку безпеки». Якою вона має бути, розповідає Альона Парфьонова у статті «Форма, укриття й торбинка безпеки: як батькам зібрати дитину до школи та переконатися, що там безпечно».

Авторка зазначає, що у різних регіонах цей елемент шкільного життя називають по-різному. Однак суть цих торбинок та рекомендації однакові. Зокрема, там мають бути: 

Також, за словами Парфьонової, доречними будуть також:

«Потрібні також телефон і заряджений павербанк. Можна покласти змінну білизну. Торбинка має бути легкою, адже дитина носитиме її з собою», – зазначила авторка.

Читайте також: Очне навчання школярів можна організувати лише в одному районі Харківської області — ОВА

Вона додала, що Київський департамент освіти також рекомендує залишати шкільний рюкзак із підручниками в школі. А от «торбинку безпеки», навпаки завжди носити з собою зі школи та в неї.

Варто зазначити, що ринок миттєво зорієнтувався у даній ситуації. І вже можна купити готові торбинки. Коштують такі «торбинки безпеки» від 300 до 1600 грн. Усе залежить від наповнення. Одна воду, їжу, інформаційну картку й особисті ліки батькам доведеться покласти самостійно.

Цього року перший урок у школах присвятять вшануванню пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Заступник міністра освіти та науки України Андрій Сташків розповів, як вчитимуться учні, якщо не буде світла. Він зазначив, що понад 50% українських шкіл мають генератори та котельні. Це дасть можливість проводити очне навчання у закладах освіти навіть у разі відключень.