UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль розповів, скільки шкіл вже цього навчального року зможуть почати навчання офлайн

Прем'єр також повідомив про кілька видів облаштування укриттів у школах.

Уряд до кінця року хоче повернути до безпечного навчання офлайн 300 тисяч дітей, але важливою умовою буде наявність укриттів, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він розповів, скільки шкіл планують почати навчання офлайн вже цього року.

«2,5 млрд грн виділено цього року на їх будівництво. Важливо, щоб на місцях ці кошти були витрачені ефективно», – зазначив Шмигаль.

За його словами, також необхідно мати чіткі стандарти безпечних шкільних укриттів там, де не можна використовувати підземні. А також там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Читайте також: Діти ВПО: чи є пріоритетність зарахування їх до школи

«Для цього ДСНС та МОН спільно розробили три варіанти облаштування наземних укриттів, які сьогодні затверджуємо. Громади зможуть їх реалізувати залежно від потреби та рівня загроз у населеному пункті та регіоні», – додав прем’єр-міністр.

Він також наголосив, що навчання очно цього навчального року зможуть почати близько 1000 шкіл.

Нагадаємо, новий навчальний рік у школах України стартує на початку вересня 2024 року. Офіційно він має завершитися наприкінці червня. Але дату завершення навчального року кожна школа може визначати самостійно. Це залежить від виконання навчальної програми.