UA / RU
Підтримати ZN.ua

Очне навчання школярів можна організувати лише в одному районі Харківської області — ОВА

Для цього необхідно виконати декілька умов.

Рада оборони Харківської області дала дозвіл на проведення офлайн-навчання у школах Красноградського району. Громади, на території яких немає бойових дій, повинні самі ухвалити рішення про навчання школярів, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

При цьому треба виконати три умови для переведення школярів в очний режим, зазначив Синєгубов. По-перше, необхідне рішення педагогічної ради школи. По-друге, свою згоду повинні надати батьки. По-третє, у закладі освіти повинен бути об’єкт фонду захисних споруд цивільного захисту.

Читайте також: Навчання для учнів на ТОТ: як воно проходитиме

"Таким чином, у Красноградському районі, де не передбачено зони можливих бойових дій, можна ухвалювати рішення про очне навчання за умови дотримання зазначених вимог", — заявив голова Харківської ОВА.

Раніше премʼєр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що до кінця року уряд хоче повернути до безпечного навчання офлайн 300 тисяч дітей. Проте важливою умовою буде наявність укриттів. За його словами, очний навчальний процес цього року зможуть почати близько 1000 шкіл.