UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОН повідомило, чи будуть працювати кондиціонери під час НМТ та інших тестувань

Це додаткове роз'яснення щодо оголошеної раніше заборони застосування потужних електроприладів у навчальних закладах

Під час підготовки та проведення НМТ, ЄВІ, ЄФВВ, ЄДКІ, інших масових екзаменаційних або тестових випробувань у приміщеннях зі значним скупченням людей (зокрема вступників) встановлено винятки щодо обмеження використання кондиціонерів. Так додатково роз'яснили в Міністерстві освіти і науки, у відповідь на раніше опубліковане застереження про припинення використання таких пристроїв у навчальних закладах.

Читайте також: «Росіянам не вдасться зробити тотальний блекаут в Україні» - енергетик

Також МОН наголошує, що кондиціонери і вентиляційне обладнання мають обов'язково працювати в укриттях закладів освіти, де перебувають діти, студенти, персонал і цивільні особи під час повітряних тривог.

Водночас міністерство нагадує, що заклади освіти “повинні забезпечувати безпеку освітнього середовища та дотримання санітарних норм”. У теплу пору року є доцільним проведення занять з “прочиненими вікнами в режимі провітрювання”, – вказано у роз'ясненні.

Важливо відповідально ставитися до енергозбереження, разом з тим гарантувати безпеку та належні умови для здобувачів освіти в межах наявних ресурсів і можливостей енергосистеми.

Уряд ухвалив розпорядження, згідно з яким має бути припинено використання кондиціонерів в урядових приміщеннях. Відповідне рішення ухвалюється, щоб скоротити споживання електричної енергії урядовими структурами. Це обмеження стосується всіх органів влади, включно з міністерствами, центральними органами виконавчої влади та обласними державними адміністраціями. Окрім відмови від застосування кондиціонерів, органи влади мають припинити використовувати зовнішнє освітлення будівель та прилеглих до будівель територій, які використовуються владою.