UA / RU
Підтримати ZN.ua

Знадобляться генератори: в Укренерго попередили про можливі загрози взимку

Росія продовжить наносити удари по об'єктам енергосистеми.

Майбутня зима може бути важкою для усіх. Тож українцям слід бути готовими до будь-яких сценаріїв цієї зими, зокрема, до повторення атак на енергосистему країни. Про це заявив голова НЕК Укренерго Володимир Кудрицький під час брифінгу, пише NV.

Читайте також: Наступна зима буде гіршою ніж попередня: відключення світла споживачам майже гарантовані

Він також підкреслив, що спрогнозувати ймовірність блекаутів або відключень електроенергії в наступному опалювальному сезоні неможливо.

«Що стосується наших підстанцій, ми абсолютно впевнені в «Укренерго» в тому, що наша магістральна мережа буде готова працювати без обмежень під час опалювального сезону і забезпечувати живлення споживачів з української енергосистеми, без будь-яких вузьких місць або обмежень», — додав голова «Укренерго».

Він порадив українцям не поспішати позбуватися генераторів, а навпаки — подбати про їхній технічний стан.

«Генератори — нехай вони будуть. Якщо немає і є можливість придбати — це хороша ідея. Нехай будуть про всяк випадок», — додав він.

 Енергосистема країни хоч і з труднощами, але витримала ракетні удари. Газу й вугілля теж вистачило. Це результат колосальної роботи енергетиків усіх рівнів, ремонтників, зенітників. Та й стійкості населення, яке не створювало паніки.  Що треба зробити для підготовки до наступного зимового періоду та що треба робити вже зараз, читайте в матеріалі Ігоря Маскалевича «Як енергетика готується до наступної зими» на ZN.UA.