UA / RU
Підтримати ZN.ua

Згоди щодо ембарго на російську нафту серед країн ЄС поки немає - міністр економіки Франції

Але це питання скоріше тижнів, ніж місяців.

Міністр економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мер вважає, що Європейський Союз схвалить ембарго на російську нафту протягом найближчих тижнів, попри відсутність згоди на сьогодні всіх країн ЄС. Про це він повідомив в інтерв’ю BFMTV.

За його словами, питання про заборону імпорту газу поки не стоїть. Але ембарго на нафту це — «швидше питання тижнів, ніж місяців».

Однак, визнав міністр, це рішення ще навіть не зареєстроване.

Читайте також: Європарламент підтримав негайне введення ембарго на усі російські енергоносії

"Ми повинні досягти успіху в об'єднанні 27 держав-членів, цього ще немає. Є ще опір, побоювання, вони законні. Ми повинні на це реагувати», – зазначив він.

Водночас, за його словами, Франція готова до такого рішення.

«Президент республіки (Емманюель Макрон, — ред.) неодноразово заявляв, що санкції необхідно посилити», — сказав Ле Мер, маючи на увазі «імпорт вугілля та імпорт нафти», які в кінцевому підсумку можуть бути скорочені.

Читайте також: ЄС за 40 днів війни переказав Росії 37 млрд євро, – Подоляк

«Він не запропонував газ, тому що ми знаємо, що для певного числа європейських держав вся їх економічна діяльність просто зупинилася б», — додав міністр.

Раніше президент Франції Емманюель Макрон заявив, що буде просувати санкції на поставки російського газу. За його словами, Франція від них не залежить.