UA / RU
Підтримати ZN.ua

Житлова субсидія: в Україні зросла кількість бажаючих її отримати

Це пов’язано з підвищенням тарифів.

В Україні підвищили тарифи на електроенергію. Тепер кіловат-година електроенергії для населення коштуватиме 2,64 гривні. Для середньої родини рахунок за електрику зросте приблизно на 250 грн.

Читайте також: Призначення субсидії: які документи треба підготувати

У зв’язку з цим в Україні збільшилась кількість бажаючих отримувати субсидію, заявила голова підкомітету з питань видатків держбюджету комітету Верховної Ради України з питань бюджету Леся Забуранна, пише «Соціальна інформаційна платформа».

Проте, за її словами, в неопалювальному сезоні вона не є критичною.

«Звичайно, зі збільшенням тарифу на електроенергію люди трохи збільшили й подачу заяв на отримання субсидії, але враховуючи, що зараз не зимовий період і немає значних витрат на опалення, то кількість людей, які потребують на покращення свого матеріального стану через отримання субсидії не є критичним стрибком», — зазначила вона.

За її словами, в опалювальний сезон період найімовірніше кількість охочих отримати субсидію зросте. Так само збільшиться розмір субсидій.

«Влітку вона в середньому становить 300–400 гривень, у зимовий період це близько півтори тисячі гривень. Враховуючи зростання цін на електроенергію, така кількість претендентів на субсидію зросте», — наголосила посадовиця.

 Загалом цього року на житлові субсидії передбачено трохи більше 25 млрд грн. За її словами, у середньому в зимовий період такою допомогою користуються понад 2,2 млн споживачів.

Подати заяву на призначення субсидії можна особисто:

Онлайн:

Уряд ухвалив постанову, яка дає можливість у рамках експериментального проєкту максимально спростити процедуру звернення громадян за житловою субсидією. Спрощений механізм звернення за житловою субсидією звільнить громадян від потреби збирати довідки і витрачати час на заповнення декларації на призначення житлово-комунальних субсидій.