UA / RU
Підтримати ZN.ua

Житлова субсидія: про які зміни треба повідомляти отримувачам

Пояснення дали в ПФУ.

Українці, які не мають коштів, щоб самостійно оплачувати комунальні послуги, можуть звернутися за призначенням житлової субсидії. Одержувач житлової субсидії зобов’язані у 30-денний термін з моменту виникнення обставин, які впливають на призначення субсидії, інформувати про них орган Пенсійного фонду України.

Читайте також: Субсидія на тверде паливо: який її розмір

В Головному управлінні Пенсійного фонду України в Донецькій області розповіли, про які обставини треба повідомляти.

До них належать:

Зміни, про які слід інформувати Пенсійний фонд, визначені в п. 90 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Житлова субсидія — це адресна допомога, що надається членам домогосподарства на відшкодування витрат з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Для її отримання вони мають відповідати певним критеріям. Нагадаємо, як перевірити чи призначили субсидію.