UA / RU
Підтримати ZN.ua

Житлова субсидія: які доходи враховують для її призначення

Не всі кошти, які отримує особа, впливають на це.

Громадяни України, які не можуть самостійно оплачувати житлово-комунальні послуги, мають право на отримання субсидії від держави. Згідно з постановою КМУ від 22.07.2020 року № 632 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги», при призначенні державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг враховують сукупний дохід домогосподарства.

Читайте також: Житлова субсидія: пенсіонери можуть отримати меншу суму з двох причин

Які доходи впливають на призначення субсидії

До середньомісячного сукупного доходу враховуються:

Для ФОП на спрощеній системі оподаткування незалежно від отриманих доходів до сукупного доходу за кожний місяць враховується:

При цьому не враховується дохід, отриманий самозайнятою особою та дохід від провадження підприємницької діяльності, інформацію про які подано Державною податковою службою на запит органу ПФУ.

Житлова субсидія призначається домогосподарствам за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги в межах соціальних норм і нормативів та розміром обов’язкового платежу, величина якого залежить від обов’язкового відсотка платежу. Нагадаємо, що таке обов’язковий відсоток платежу при призначенні субсидії та як він визначається.