UA / RU
Підтримати ZN.ua

Житлова субсидія: чи призначать її особі, яка не має права на пенсію через брак стажу

Відповідь дали у ПФУ.

Навіть під час війни, яку розпочала Росія, українці повинні оплачувати комунальні послуги в повному обсязі. Деякі категорії громадян можуть звернутися за призначенням житлової субсидії.

Читайте також: Житлова субсидія: чи враховують при її призначенні допомогу на оздоровлення

В Пенсійному фонді України розповіли, чи можуть призначити субсидію особі, яка не працює, але не має права на пенсію через брак стажу.

Там пояснили, що людині, яка досягла 60 років та не набула необхідного страхового стажу для призначення пенсії за віком, житлова субсидія може бути призначена за умови, що така особа має не менш як 15 років страхового стажу та не менше ніж місяць протягом періоду, за який  враховуються доходи під час призначення житлової субсидії, отримувала державну соціальну допомогу малозабезпеченій сім’ї, яка призначається  органами соціального захисту населення. Це передбачено підпунктом 3 пункту 14 постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Нагадаємо, чи може отримати субсидію особа, яка не мала доходів, а потім вийшла на пенсію.