UA / RU
Підтримати ZN.ua

Житлова субсидія: чи може призначена допомога дорівнювати нулю

Пояснення дали у ПФУ.

Українці, які не мають коштів, щоб самостійно оплачувати комунальні послуги, можуть звернутися за призначенням субсидії. Начальниця Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Рад розповіла, чи можуть призначити субсидію у розмірі 0,00 грн.

Читайте також: Житлова субсидія: як діяти, якщо відмовили через помилку в документах

Вона нагадала, що житлова субсидія — це адресна допомога, що надається членам домогосподарства на відшкодування витрат з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Призначається субсидія за наявності різниці між вартістю послуг у межах соціальних нормативів і розміром обов’язкового платежу домогосподарства.

Обов’язковий платіж для кожної сім’ї визначається індивідуально і залежить від розміру сукупного доходу членів домогосподарства. Сукупний дохід обчислюють у розрахунку на одну людину.

Якщо за результатами проведеного розрахунку розмір (різниця) має нульове або від’ємне значення, субсидія складає 0,00 грн.

Це означає, що розміри сум за житлово-комунальні послуги не перевищують розмір обов’язкового платежу.

Нагадаємо, за які покупки можуть позбавити субсидії. Для її отримання потрібно відповідати певним критеріям.