UA / RU
Підтримати ZN.ua

Жителі Полтавщини показали платіжки за газ: як три пенсії

Двом пенсіонерам доведеться платити за опалення будинку більше 6 тисяч гривень.

Жителі міста Лубни на Полтавщині, які другий тиждень протестують через зростання тарифів на транспортування газу, 14 січня отримали платіжки з підвищеними тарифами, якими поділилися в соцмережах. Так, журналістка Оксана Щербак показала квитанцію від АТ «Лубнигаз», яку отримали її батьки, які проживають в приватному будинку. За газ 75-річним батькам нарахували 5247 гривень, в тому числі 901 гривню за розподіл палива.

«Навіть в свої 75 років вони не хочуть відчувати себе неповноцінними або баластом. У цій ситуації з тарифами не тільки про матеріальний, а й про моральний аспект», - написала журналістка вFacebook.

За її словами, у батьків звичайний цегляний будинок, побудований в 80-х роках, площею 85 кв.м. Такі ж платіжки отримали всі сусіди, які проживають по одній вулиці.

Як повідомлялося, 4 січня НКРЕКП оприлюднила нові тарифи на транспортування газу. Найнижча ціна у "Київгазу" - 0,31 грн за куб. м, а найвища - у компанії "Газовик", споживачі якої заплатять 2,55 грн за куб. м, і у компанії "Лубнигаз" - 2,45 грн за куб. м.

Також 40 суб'єктів підприємницької діяльності по м.Лубни звернулися до президента Володимира Зеленського через неконкурентні дії оператора газорозподільної системи АТ «Оператор газорозподільної системи Лубнигаз».