UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський ветував закон про націнку на сигарети

Прийнятий Верховною Радою закон міг призвести до подорожчання кожної пачки сигарет на 7 гривень.

Президент України Володимир Зеленський наклав вето на прийнятий Верховною Радою закон про торгову націнки на тютюнові вироби. Згідно з повідомлення на сайті Верховної Ради, глава держави повернув закон до парламенту зі своїми пропозиціями.

Законопроект №1049 про запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів був прийнятий Радою 4 жовтня. Одна з внесених до нього поправок передбачає введення торгової націнки на сигарети для оптової та роздрібної торгівлі на рівні 7% і 13% від максимальної роздрібної ціни.

Згідно з підрахунками асоціації "Укртютюн", згадана норма призведе до подорожчання кожної пачки сигарет у середньому на 7 гривень.

Як повідомлялося, в грудні уряд підписав з найбільшими українськими виробниками тютюнових виробів "Меморандум про наміри для забезпечення стабільності на ринку тютюнових виробів і підтримки конкурентного середовища для всіх учасників".

Підписанти очікують, що завдяки підписанню документа створять рівні правила гри на ринку, протидіятимуть незаконній торгівлі та ухиленню від сплати податків.