UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський зробив важливу заяву по МВФ та Світовому банку

Президент вважає, що Україні важливо продовжувати ефективну співпрацю з МВФ, Світовим банком та іншими фінансовими партнерами.

Виступаючи під час представлення нового голови Національного банку України Кирила Шевченка у понеділок, 20 липня, президент України Володимир Зеленський підкреслив, що Україні важливо продовжувати ефективну співпрацю з МВФ, Світовим банком та іншими фінансовими партнерами.

"Важливо продовжувати ефективну співпрацю з нашими партнерами: з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком та іншими фінансовими потужними партнерами України", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

З приводу призначення нового голови НБУ Зеленський сказав, що в Україні склалася складна фінансова ситуація й від роботи Кирила Шевченка залежить дуже багато.

"Очолити Національний банк України в період непростої фінансової ситуації в світі і Україні може дійсно тільки сміливий і впевнений у собі людина. Я вірю, що, незважаючи на всі труднощі і виклики, новий глава Національного банку впорається з усіма ключовими завданнями. В першу чергу, НБУ повинен бути стовпом макроекономічної стабільності, а його монетарна політика - підтримувати таку стабільність", - зауважив Зеленський.

За його словами, НБУ як незалежний регулятор повинен працювати на довгострокове економічне зростання в умовах стабільної національної валюти.

Також перед головою НБУ він поставив завдання щодо мінімізації впливу коронакризиса на економіку і прискоренню виходу з цієї кризи.

Раніше повідомлялося, що у своїй заяві у відповідь Шевченко сказав, що Національному банку України слід продовжити політику зниження облікової ставки, яка на даному етапі знаходиться на рівні 6% річних.

Нагадаємо, постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман 16 липня заявив, що новий глава НБУ повинен забезпечити незалежність фінустанови і підтримувати властивий Нацбанку високий рівень професіоналізму.

Верховна Рада призначила Кирила Шевченка головою Національного банку України. Таке рішення 16 липня підтримало 332 депутати. Шевченко багато років керує "Укргазбанком". В Офісі президента його кандидатуру на посаду голови НБУ обговорювали ще на початку липня.