UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський розповів, чого чекає від великої приватизації

Також він назвав об'єкти, які готові до продажу.

Президент Володимир Зеленський, коментуючи приватизацію, заявив, що необхідно позбавитися від максимально все, а в стратегічних підприємствах повинно бути державно-приватне партнерство. Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам повідомляє "Україна 24", пише ЕП.

"Сьогодні, по-перше, ми всі повинні усвідомити, що питання блокування приватизації або розблокування знаходиться в руках Ради, тільки на законодавчому рівні. В принципі наша спільна воля, і політично моя воля про те, що держава має позбавитися максимально від усього. Я згоден з позицією європейців і США, що держава не є крутим управлінцем і менеджером... А державно-приватне партнерство в великих підприємствах, які є вже прибуткові, має бути. Тому що тоді може прийти та чи інша компанія і просто вкласти в модернізацію цього підприємства ", - сказав президент.

Він також назвав об'єкти, які, на його думку, готові до приватизації.

"Це проте завдання Фонду держмайна, що стосується профільних активів того чи іншого міністерства - вони передаються до Фонду держмайна, ми передаємо з ДУС... готель" Дніпро "передали, він вийшов на приватизацію. Зараз я хочу, щоб була приватизація готелю... "Президент-готель", здається, називається також в центрі Києва. і є ще готель "Україна". Там багато судових справ, ми скоро очистимо це і також передамо...

Це буде три готелі, від яких треба позбутися президенту України, і він це робить, ДУС все робить ", - сказав президент.

"Я вважаю, що важлива приватизація" Центренерго "." Центренерго "відкрите, там немає якогось довгого суду, нічого немає. Сьогодні" Центренерго "повністю, я вважаю, готово. Одеський припортовий завод, я вважаю, сьогодні також готовий. Навіть з тими проблемами, які сьогодні там є, можна говорити про приватизацію цього підприємства. А потім вже власники будуть вирішувати ці проблеми. Малу і середню приватизацію, я, чесно кажучи, не знаю, не контролюю. Вважаю, що треба позбутися сотень якихось санаторіїв, які непрацюючі, які "розпорошили", десь землю забрали ", - резюмував він.

Читайте також: Велика приватизація: ОГХК виставлять на аукціон вже в червні

Як писало ZN.UA, «Приватизація» - як багато в цьому слові смислів! Це і роздержавлення, і залучення ефективного власника, і розпродаж за безцінь, і «зрада» національних інтересів, і черговий обман громадян (перепрошуємо, якщо щось упустили).

Детальніше читайте в статті - "Велика приватизація або велика корупція?"