UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський розказав, скільки грошей вдалося зібрати на допомогу Україні через United24

До збору коштів долучаються люди з різних країн, зокрема знаменитості.

Фандрайзинговій платформі United24, яку створили для благодійного збору коштів на допомогу Україні, виповнилося дев’ять місяців. За цей час вдалося зібрати $278,890,000, повідомив президент України Володимир Зеленський. 

Найменший внесок склав 1 долар, найбільший – понад 3 млн доларів.

Ось деякі напрями, куди вже спрямували зібрані кошти: «Близько 150 генераторів, придбаних у межах #LightUpUkraine, уже надійшли до медичних закладів. У січні на енергетичних об’єктах було встановлено шість систем протидії ворожим безпілотникам «Ловці шахедів». Також United24 презентувала напрям “Відбудова України”», - розказав президент.

Читайте також: Критикувала та голосувала проти допомоги Україні: Спартц заявила, що хоче піти з Конгресу США

United24 - це український державний сайт, запущений 5 травня 2022 року для збору грошей на підтримку України під час війни з РФ та для подолання наслідків російського вторгнення. 

Збір коштів відбувається за трьома напрямками: оборона та розмінування, гуманітарна та медична допомога, відбудова України. Зібрані кошти надходять через Національний банк України до Міністерства оборони, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства інфраструктури. 

На сайті публікуються детальні звіти про зібрані та витрачені кошти. 

До збору коштів долучилися знаменитості з різних країн, зокрема рок-гурт Imagine Dragons та історик Тімоті Снайдер.