UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: «Деякі країни були готові купити вкрадене українське зерно, але злякалися санкцій»

Президент зазначив, що Україна дізналася про маршрути російських кораблів із нашим зерном, та пригрозили країнам санкціями за його придбання.

Деякі країни були готові купувати зерно, вкрадене російськими загарбниками в Україні, але потім злякалися санкцій. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю Financial Times.

«У нас заблоковані порти. Ми не можемо експортувати зерно, ячмінь, соняшник, нашу олію тощо. Росія вкрала деякий об’єм нашого зерна. Вкрали і повезли на кораблях. Вони заходили в деякі держави, і ці держави були готові їх прийняти. Але ми спіймали цю інформацію, ці маршрути. Ми попередили держави, що будемо об’єднувати Захід і через це будуть впроваджені санкції і проти вас. Тоді Деякі держави злякалися. Але сам прецедент?», – заявив Зеленський.

Читайте також: Зеленський пояснив, які наслідки продовольча криза матиме саме для Європи

Як стало відомо, Росія та Туреччина "досягнули попередньої домовленості " про розблокування поставок української сільськогосподарської продукції через Чорне море. При цьому з Україною ці держави питання не узгоджували , а безпосередньо Туреччина є однією з країн, які купують зерно, яке вкрали в України.

Тим часом в Євросоюзі розглядають можливість розблокування українських портів військовим шляхом.