UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський анонсував відкриття нового зернового коридору через Румунію та Молдову

Конкретної дати президент не назвав.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що скоро створять новий зерновий коридор через Молдову та Румунію. З такою заявою глава Української держави виступив, перебуваючи у Бухаресті, після переговорів із президентом Румунії Клаусом Йоханнесом, передає «Інтерфакс-Україна».

За словами Зеленського, з Йоханнесом він обговорив можливі спільні дії України та Румунії щодо захисту не просто портів, а всього регіону України, Молдови, Румунії та наших людей.

«Окремо я хочу відзначити один із стратегічних напрямів нашої співпраці. У трикутнику Україна, Румунія, Молдова ми здатні створити дуже потужну основу для розвитку не лише наших країн та народів, а й усієї Європи. І вже незабаром почне працювати зерновий коридор з України через Молдову, Румунію», – заявив Зеленський.

Читайте також: Новий український "зерновий коридор" під загрозою: Велика Британія звинувачує Росію у планах вражати цивільні судна

За його словами, це зразок того, як багато можуть зробити разом наші країни. Зеленський додав, що це матиме велике значення не лише для України, а й для Європи та світу загалом.

У липні Росія вийшла з угоди, яка дозволяла Україні безпечно транспортувати продовольчі товари через традиційно основний експортний коридор. Україна у відповідь створила тимчасовий «гуманітарний коридор» для вантажних суден і з того часу кілька кораблів залишили порти Чорного моря України.