UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зарплата в Україні: названо галузі, в яких найбільше зросли зарплати

Серед лідерів зі зростання зарплати працівники пошти та будівельної галузі. 

Починаючи з січня по вересень, за даними кадрових агентств, середня зарплата, що вказується у вакансіях, збільшилася із 17 853 до 19 858 грн. Для порівняння, в резюме середня бажана зарплата зросла з 18 119 до 20 657 грн. Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA. 

Держстат показує динаміку зміни зарплат із відставанням, наразі є дані за другий квартал 2024-го. Відповідно до цих даних, середня зарплата в другому кварталі цього року порівняно з другим кварталом минулого року зросла на 22,1%. У середньому українцям платили 20 964 грн.

Щодо зарплат по галузях, то якщо за перші три місяці на першому місці щодо динаміки зарплат порівняно з аналогічним періодом минулого року була сфера тимчасового розміщення й організації харчування (приріст зарплат на 44,1% до 15 057 грн), то потім на перше місце вибився авіаційний транспорт (приріст на 46,3% до 43 387 грн). Оскільки в Україні продовжують працювати аеропорти, а українські екіпажі зайняті на міжнародних рейсах. Також зарплати фактично рекордно зросли в таких галузях:

Читайте також: В Раді повідомили, чому в бюджет не заклали кошти на бойові та зарплати військовим

Днями в "Укренерго" призначили виконуючого обов'язки голови правління підприємства. Ним став Олексій Брехт, який останні два роки був членом правління компанії та відповідав за експлуатацію, відновлення та розвиток мережі системи передачі. За липень новий очільник держкомпанії отримав в "Укренерго" найбільшу зарплатню з усіх членів правління компанії, а саме 717 424 грн 45 грн коп.