UA / RU
Підтримати ZN.ua

Запуск газопроводу з Росії в Китай відклали на два роки

Реалізація проекту, який Кремль позиціонував як одну зі своїх найбільш значних економічних перемог за останній час, загрожує затягнутися.

Розробка і транспортування газу по трубопроводу "Сила Сибіру" з Чаяндинского родовища почнеться в 2020 році, а не в 2018 році, як планувалося раніше.

Про це ІТАР-ТАРС повідомив заступник начальника Чаяндинского управління компанії "Газпром видобуток Ноябрьск" Віктор Селін.

"Ми скорегували терміни. Раніше транспортування планувалася на 2018 рік. Тепер на 2018 рік намічене лише заповнення трубопроводу та пусконалагоджувальні роботи. Транспортування газу заплановане вже на 2020 рік", - зазначив він.

В Кремлі раніше заявляли, що терміни запуску дійсно можуть бути зміщені нібито через неготовність інфраструктури Китаю приймати російський газ.

За словами Селіна, до 2030 року будуть також розроблятися супутні родовища.

На даний момент на Чаяндинському родовищі ведеться розвідувальне буріння свердловин, потім почнеться промислова експлуатація свердловин.

Раніше повідомлялося, що Газпром не отримав від китайських партнерів 25 мільярдів доларів авансу, який, як передбачалося, повинен був піти на будівництво "Сили Сибіру".!zn