UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захист енергооб’єктів: Шмигаль похвалився результатами

На об’єктах "Укренерго" захисні споруди готові на 85%. 

Роботи з захисту об'єктів енергетичної інфрастуктури тривають. Наразі захисні споруди на об'єктах НЕК "Укренерго" готові на понад 85%. На об'єктах, захистом яких займається Агентство з відновлення, готовність "дещо нижча". Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає Укрінформ.

"Готовність об'єктів "Укренерго" – понад 85% захисних споруд, готовність об'єктів Агентства з відновлення дещо нижча, але роботи тривають", – сказав Шмигаль.

За його словами, уряд виділив на облаштування пасивного захисту енергетичних об'єктів 10 млрд грн, ще понад 5 млрд грн виділила НЕК "Укренерго".

За умов відсутності нових атак на енергетичну інфраструктуру є шанс пройти зиму без відключень світла.

"Але ми розуміємо, що ворог не буде давати нам такої розкоші. Їхня терористична і геноцидна політика буде продовжуватися. Ми вже знаємо, що готуються наступні масовані ракетні й дронові удари по нашій енергосистемі", – розповів Шмигаль.

Читайте також: Відключення світла сьогодні: графіки погодинних відключень скасували ще в п’яти областях

Повідомлялось, що протягом осені та зими в Україні можливі відключення електроенергії, зокрема за оптимістичним сценарієм вони можуть тривати до 12 годин на добу, а за песимістичним – до 20 годин. Це залежить від роботи українських енергосистем, російських атак по інфраструктурі та погодних умов.