UA / RU
Підтримати ZN.ua

Західні банки вже почали закривати кредитні лінії російським компаніям

Санкції країн Заходу стосовно Росії через Крим поки не прийнято. Але фінансові установи вже закривають кредитні ліміти.

Екс-міністр фінансів РФ, член президії Економічної ради при президенті РФ Олексій Кудрін побоюється негативних наслідків для економіки Росії від можливих санкцій з боку Заходу і зазначає, що обмеження в банківській сфері вже почалися.

"Вже точно можу сказати: закриваються ліміти кредитування на Росію. У нас корпоративний сектор в даний час закредитований на 700 млрд доларів поза Росією. Сьогодні він почне зменшуватися через те, що багато кредитних ліній не буде продовжено, якісь спільні проекти зупиняться, і це вже почалося. Це дещо "заражає" внутрішній ринок, підприємства стають обережними, чекаючи, чи не будуть введені нові, більш жорсткі санкції", - сказав Кудрін в рамках спільного засідання президій Союзу промисловців і підприємців (СПП) Петербурга і СПП Ленінградської області.

"Ми, напевно, отримаємо посилення конфлікту з Заходом, який не визнає деякі дії Росії (стосовно України). У зв'язку з цим очікуються якісь санкції, які торкнуться нашої економіки. Вони створять нові виклики для макроекономіки та інвестицій в економіку, і не лише іноземних. Вони вплинуть на нашого внутрішнього інвестора, на настрій населення. Якщо вони залишаться на рівні лише арешту окремих рахунків окремих громадян, то, може, це торкнеться якихось підприємств і операцій, списку товарів, продукції, я б назвав це м'яким варіантом. Деякі іноземні компанії можуть скоротити поле своєї діяльності у РФ", - сказав Кудрін. !zn