UA / RU
Підтримати ZN.ua

Забрати вклади з банку "Хрещатик" можна буде з 9 червня

Період виплат продовжено ще на півтора місяці.

З 9 червня починаються виплати гарантованих сум вкладів вкладникам ліквідованого банку "Хрещатик". Гроші можна буде отримати до 21 липня включно.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) повідомляє, що виплати будуть здійснюватися в касах банків "Ощадбанк", ПУМб, "Південний" і "УкрСиббанк".

Вкладниками банку є 308 тис. фізичних осіб, 98,7% з них отримають у повному обсязі відшкодування гарантованої суми (до 200 тис. грн). Загальна сума до відшкодування становить близько 2,8 млрд грн.

Нагадаємо, що з 27 травня припинені виплати вкладникам банку "Хрещатик" у зв'язку з необхідністю завершення формування списку для відшкодування.

Введення тимчасової адміністрації у банк "Хрещатик" стало топ-скандалом банківської системи нинішнього року. Особливість ситуації в тому, що київській громаді в банку належали 25%+1 акція, і в ньому розміщувалися рахунки та здійснювалися платежі більшості столичних комунальних підприємств.

Банк "Хрещатик" заснований в 1993 році. За розміром загальних активів на 1 жовтня 2015 року (10,09 млрд грн) займав 18-е місце серед 123 українських банків. Згідно з останньою структурі власності банку, його найбільшими співвласниками виступають Андрій Іванов (37,44%), Микола Солдатенко (24,24%) та Київська міськдержадміністрація (25%).

Іванов А. є молодшим партнером "Київської інвестиційної групи", М.Солдатенко – екс-співвласник "Запоріжсталі", міноритарний акціонер "Індустріалбанку".

Раніше повідомлялося, що керівництво банку "Хрещатик" звинуватили у кримінальних правопорушення. ФГВФО виявив численні факти, які могли стати причиною великих витрат і недоотримання прибутку.