UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заарештовано активи Новинського на 4,5 мільярда гривень

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, який намагається стягнути зі структур Новинського компенсацію претензій вкладників банку "Форум", домігся арешту активів бізнесмена на суму 4,5 мільярда гривень.

Печерський суд Києва 23 липня заарештував активи народного депутата Вадима Новинського на суму 4,46 млрд грн у справі його банку "Форум", визнаного неплатоспроможним.

Про це повідомляє INSIDER з посиланням на рішення суду, опубліковане в єдиному держреєстрі.

Це вже другий арешт майна Новинського у цій справі. 27 червня Госпсуд Києва заарештував 50 млн дол., які були внесені кіпрською компанією Новинського Yernamio Consulting як інвестиції для відновлення роботи банку.

В судових матеріалах Печерського суду ім'я відповідача зашифровано як "особа_1", але той факт, що ним дійсно є Новинський, підтвердив один з учасників ініціативної групи вкладників "Форуму".

"Засідання було відкритим, і наш представник був присутній на ньому. Суд заарештував активи Новинського на 4,5 млрд грн", - сказав він.

Окрім того, позов було подано на власників істотної частки участі банку "Форум", а такими є Новинський і його компанія.

Рішення про арешт прийнято за позовом Фонду гарантування вкладів, яким зараз доводиться виплачувати компенсації вкладникам "Форуму" за рахунок своїх активів.

У "Смарт-Холдингу" Новинського коментувати судове рішення відмовилися.

Нагадаємо, Національний банк України відкликав банківську ліцензію і вирішив ліквідувати банк "Форум", після того як тимчасова адміністрація Фонду гарантування вкладів не змогла знайти гідного інвестора для порятунку установи.

"Форум" працює на ринку з 1994 року і входив у групу великих банків. !zn

Читайте також:

НБУ ліквідує банк "Форум" Новинського

Новинський припинив фінансування ФК "Севастополь"

НБУ став пильніше стежити за банкам з російським держкапіталом