UA / RU
Підтримати ZN.ua

За тиждень відвантаження російської нафти морем скоротилося на чверть

Відвантаження впало до мінімального рівня за два місяці.

Відвантаження російської нафти морем скоротилися на 25% за тиждень (з 8 по 15 квітня). Однак показник відвантаження впав поки що до мінімуму за два місяці. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на дані відстеження судів.

Загалом на 30 танкерів завантажили близько 21,8 млн. барелів нафти, тобто в середньому по 3,12 млн. барелів на день.

Уточнюється, що за підрахунками агентства, обсяги перевезень до Азії з портів на чорноморському, балтійському та арктичному узбережжях упали до мінімуму за два місяці.

Найбільше падіння денного відвантаження - у портах на Чорному морі, де показник скоротився на 59% (скорочення на 313 тис. бар. на день). Також скоротилися постачання із трьох східних терміналів країни на узбережжі Тихого океану — на 205 тис. бар. на день, або 17%.

Скорочення експорту нафти означає скорочення доходів Москви. За нинішніх ставок експортного мита на сиру нафту тижневі поставки принесуть близько $181 млн, це на $60 млн менше, ніж попереднього тижня.

Читайте також: Франція тиснутиме на ЄС для впровадження ембарго на російську нафту - міністр

Журналіст видання "Радіо свобода" Рікард Йозвяк розповів, що Євросоюз наступного тижня представить шостий пакет антиросійських санкцій. Очікується, що в цьому пакеті йтиметься про ембарго на російську нафту.