UA / RU
Підтримати ZN.ua

За п'ятнадцятий завод "Укрспирту" виручили рекордну суму грошей - Фонд держмайна

Завод продали на аукціоні за 234 млн грн.  

Фонд держмайна на аукціоні по приватизації продав Вишняківський МПД за 234 млн грн. На даний час це є рекордом в приватизації спиртових активів. Про це повідомляє прес-служба Фонду в Facebook.

"За об'єкт приватизації на торгах змагалися відразу 8 компаній, а стартова ціна виросла в 10,4 разів - з 22,4 млн грн до 234 млн грн. Зараз це найуспішніший аукціон з приватизації спиртових активів і за конкуренцією, і фінальної вартістю об'єкта", - йдеться в повідомленні.

Новий власник отримає спіртосклад, бродильний цех, виробничу лабораторію і будівля брагоректифікації.

"Переможець аукціону тепер повинен підписати протокол про результати аукціону, укласти договір купівлі-продажу і провести розрахунок. Після цього процес приватизації Вишняківська МПД буде вважатися офіційно завершеним. У разі відмови від лота переможець аукціону повинен буде сплатити до бюджету вартість гарантійного внеску - близько 2 млн грн. Після цього право на придбання об'єкта переходить до учасника, який завершив аукціон на другому місці ", - пояснили у відомстві.

Читайте також: Фонд держмайна продав з аукціону дванадцятий за рахунком спиртзавод

ФДМУ очікує отримати від приватизації 41 об'єкта спиртової галузі близько 2 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що президент Володимир   Зеленський похвалився ліквідацією   об'єктів держмонополії "Укрспирту". За його словами, процес приватизації спиртзаводів повинен збільшити надходження в казну майже в 8 разів.

Нагадаємо, що Фонд держмайна 15 жовтня провів   аукціон з приватизації   першого об'єкта ДП "Укрспирт", а саме Немирівського МПД.