UA / RU
Підтримати ZN.ua

За останні три роки обсяг торгівлі між Україною та РФ скоротився майже на 100 млрд доларів США

З 2012 по 2015 рр. частка українського експорту в РФ скоротилася з 24% до 12%, повідомляють у МЕРТ.

За минулі три роки обсяг торгового обороту між Україною і РФ, що раніше були найбільшими торговельними партнерами, скоротився на 98 млрд доларів США через застосування незаконних і дискримінаційних обмежень у торгівлі. Про це йдеться в огляді української торговельної політики, підготовленому в МЕРТ для Всесвітньої торгової організації.

Повідомляється, що з 2012 по 2015 рік частка українського експорту в Росію скоротилася з 24,3% до 12,7%. Частка українського експорту в ЄС, при цьому, зростає (з 22,3% у 2012 році до 34,1% у 2015 році), незважаючи на загальне скорочення українського експорту в європейські країни, викликане зниженням обсягів поставок металу і мінеральної продукції.

З 19 по 21 квітня в штаб-квартирі Всесвітньої торгової організації в Женеві проходить перший з моменту вступу України до СОТ огляд її торговельної політики. В ході проведення відповідної процедури українська делегація візьме участь в обговоренні ключових документів, що дають уявлення про стан української економіки: звіту секретаріату СОТ і доповіді українського уряду про торгову політику.

Як повідомлялося раніше, Україна винесла на розгляд СОТ питання "торгової війни" Росії. Вимога України до Росії зняти всі обмеження в торгівлі і забезпечити свободу транзиту підтримали Євросоюз, Сполучені Штати, що входять в G7 Канада і Японія, а також Австралія, Туреччина, Швейцарія і Корея.