UA / RU
Підтримати ZN.ua

За два тижні кількість компаній Альянсу оборонних індустрій зросла втричі – Кулеба

Наразі Альянс налічує 59 компаній.

Альянс оборонних індустрій, про створення якого нещодавно заявив президент Володимир Зеленський, вже налічує 59 компаній з 23 країн світу. Учасниками Альянсу будуть спільно з Україною виробляти зброю, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі єдиного телемарафону.

"На початку року ми ініціювали форум оборонних індустрій, ретельно до нього готувалися, 29 вересня провели його спільно з Міністерством оборони і Міністерством галузей стратегічної промисловості. Там був започаткований Альянс оборонних компаній, які будуть спільно з Україною виробляти зброю. Наразі вже 59 компаній з 23 країн світу є учасниками цього Альянсу. Це конкретні зобовʼязання разом створювати необхідну зброю", – сказав Кулеба.

Він підкреслив, що держава передбачала ризик досягнення "дна" складів у партнерів, тому ще рік тому почала з ними працювати. За словами глави МЗС, зараз цей ризик вичерпання озброєння мінімізований.

Читайте також: Зеленський: Складно передбачити результат майбутнього саміту НАТО для України, але ми наближаємося до Альянсу

Нагадаємо, що під час Форуму оборонних індустрій президент Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій. За словами Зеленського, в Україні розробили базову декларацію як основу Альянсу. Тоді він зазначив, що вже є 13 відомих компаній, «готових разом із Україною будувати новий арсенал вільного світу».