UA / RU
Підтримати ZN.ua

За 2018 р. в аграрну галузь надійшло близько 4 млрд грн держпідтримки

Однак, ці гроші були не до кінця затребувані сільгоспвиробниками в силу різних причин.

За 2018 р. в аграрну галузь надійшло в різних форматах близько 4 млрд грн держпідтримки. Ще 2 млрд грн наприкінці року було акумульовано й передано на інші напрямки, насамперед на соціальні виплати та виплати за зовнішніми позиками. Сільське господарство не в унікальній ситуації, такий перерозподіл відбувся й за іншими видатковими статтями держбюджету.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Максим Мартинюк, в.о. міністра аграрної політики та продовольства України. Однак, за його словами, ці гроші були не до кінця затребувані сільгоспвиробниками в силу різних, в тому числі об'єктивних причин.

"ЧЧому так вийшло? Насамперед відіграла свою роль природна настороженість представників сектору стосовно будь-яких новацій, особливо тих, що виходять від влади. Зазвичай цей фактор долається після того, як сформується критична маса позитивних відгуків і запуститься сарафанне радіо. Так, щодо програми компенсації вартості сільгосптехніки, що діє другий рік поспіль і обкатана ще 2017-го, вибірка бажає бути кращою", - зазначає автор.

Детальніше про здобутки та проблеми сільського господарства читайте в статті Максима Мартинюка "Український АПК не чекає іноземних інвесторів, він сам готовий до експансії на зовнішні ринки" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".