UA / RU
Підтримати ZN.ua

З жовтня деякі споживачі менше платитимуть за розподіл газу

З 1 жовтня при визначенні мінімальної замовленої ручної потужності враховується лише наявність функціонального устаткування газу.

Починаючи з жовтня місяця, згідно з рішенням НКРЕКП, тариф на доставку газу знизять для тих споживачів, які або не користуються газом, або частково користуються. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Зазначається, що річна замовлена потужність для споживачів побутового газу, частково або повністю відрізана від постачання, значно зменшиться, що вплине і на послуги розподілу.

Тепер – з 1 жовтня, - при визначенні мінімальної замовленої ручної потужності враховується лише наявність функціонального обладнання газу, яке не було опломбоване.

Читайте також: Влада РФ запланувала рекордне підвищення тарифу на газ для населення

«Наприклад, в інфографіці наведено зміну платежу за розподіл природного газу для побутового споживача з комплексним споживанням у Чернівецькій області з опломбованим обладнанням (опалювальний прилад та водонагрівач) та мінімальними обсягами споживання у попередньому газовому році», - йдеться у повідомленні.

Зміни споживачі побачать у платіжках вже у листопаді.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмігаль заявив, що тарифи на газ, тепло та гарячу воду для населення залишаться без змін до кінця опалювального сезону.