UA / RU
Підтримати ZN.ua

З завтрашнього дня ФОПам почнуть виплачувати допомогу по 8 тис грн

На допомогу претендують 7 тис роботодавців і 170 тис працівників.

Мінекономіки з 23 грудня виплатить понад 7 тисячам роботодавців держдопомогу на загальну суму близько 677 млн грн через нові карантинні обмеження. Про це повідомляють в Мінекономіки.

Відзначається, що понад 7 тисяч роботодавців представили пакети документів на отримання фіндопомоги для 170 тисяч працівників.

Виплати здійснюються в рамках програми "Допомога роботодавцям до 8000 грн", яку реалізує Держслужба зайнятості.

Міністерство зазначає, що найбільше заявок надійшло з Дніпропетровської, Харківської, Донецької Сумської та Івано-Франківської областей.

У розрізі галузей більше підтримки отримають працівники транспортної галузі, виробництва продукції важкої і легкої промисловості, будівництва, сільського господарства, підприємства торгівлі, надання послуг з тимчасового розміщення.

Читайте також: У Кабміні відкинули скасування локдауну через протести ФОПів, проте заявили про діалог з ними

Нагадаємо, що наймані співробітники та ФОП, діяльність яких підпадає під заборону в період посиленого карантину в січні, можуть оформити заявку на отримання допомоги з 14 по 31 грудня на порталі "Дія" в особистому кабінеті або через додаток в розділі "Послуги".

Повідомлялося, що держава почала впроваджувати три нові програми підтримки українців, щоб нівелювати можливий негативний вплив січневого карантину. Більшість виплат планується зробити до кінця року.