UA / RU
Підтримати ZN.ua

З'явився основний претендент на покупку фабрики "Рошен" в Липецьку

Головним претендентом на купівлю кондитерської компанії " Roshen став найбільший виробник снеків в Росії холдинг "КДВ груп".

"КДВ Груп" належить компанія "Бріджтаун Фудс" (бренд сухариків "Три корочки"), бренд "Бабкине насіння", а також холдинг "Сибірський берег" ("Кириешки", "Beerка"). Її засновником і співвласником є томський підприємець Денис Штенгелем.

Холдинг проявив інтерес не тільки до нещодавно модернізованих фабрик в Липецьку, на які витрачалася значна частина доходів Roshen за останні роки, але і на логістичний центр класу А розміром 32 000 кв. м з щоденним оборотом понад 3500 тонн.

Виручка російського підрозділу української кондитерської фабрики Roshen (ВАТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен") в 2013 році за збільшилася на 23%. За даними Roshen, частка компанії на російському кондитерському ринку становила 7%.

Президент України Петро Порошенко обіцяв продати весь свій бізнес, якщо стане президентом України. На поточний момент холдинг знаходиться під управлінням фонду Prime Assets Capital.