UA / RU
Підтримати ZN.ua

З портів Великої Одеси тимчасовим чорноморським коридором вийшли два судна

Два балкери вийшли з українських портів, ще два прямують на завантаження.

Два судна типу Panamax вийшли сьогодні з портів Великої Одеси тимчасовим чорноморським коридором, оголошеним Україною, повідомляє Центр транспортних стратегій.

"З портів вийшли балкери Xin Shun дедвейтом 75,8 тис. тонн та Peter S, який має дедвейт 71,5 тис. тонн. Відомо, що останній був під завантаженням в порту Чорноморськ. Водночас, до українських чорноморських портів зараз ідуть судна Ida дедвейтом 18,2 тис. тонн та Mariner, що дедвейтом 56,8 тис. тонн", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що балкер Ida вже мав досвід у жовтні заходу і виходу з українських портів новим коридором, оголошеним Україною.

Читайте також: Новий український "зерновий коридор" під загрозою: Велика Британія звинувачує Росію у планах вражати цивільні судна

Нагадаємо, Росія вийшла з "зернової угоди" 17 липня, після чого неодноразово обстрілювала українські порти. Україна у відповідь створила тимчасовий «гуманітарний коридор» для вантажних суден. Президент України Володимир Зеленський заявив про створення нового зернового коридору через Молдову та Румунію. Загалом із 16 вересня, коли розпочалися регулярні рейси новим українським коридором, з портів Одеси успішно вийшло більш як півтора десятка суден.