UA / RU
Підтримати ZN.ua

З початку липня перевірки бізнесу зафіксували 6 тисяч нелегальних працівників

Лідери антирейтингу: Запорізька, Вінницька та Одеська області

З 1 липня в Україні триває інспекційна кампанія, мета якої виявити неформальні трудові відносини. В рамках кампанії вдалося виявити 6084 працівників, які займалися роботою в компаніях, але трудових договорів не мали. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

В середньому виявилося, що на одного роботодавця припадає понад 4 нелегальних працівників.

Найбільше порушували трудове законодавство в:

У регіональному розрізі найбільше незадекларованих працівників виявили в Запорізькій (504), Вінницькій (465) та Одеській (428) областях.

Також в ході проведених інспекційних заходів укладені трудові договори з 2899 працівниками.

«З початку інспекційної кампанії спостерігаємо позитивну динаміку щодо збільшення кількості офіційно оформлених працівників.

Зокрема, за перші три дні серпня до Державної податкової служби подано повідомлень про працевлаштування майже 65 тис працівників. Це на 40% більше, ніж за відповідний період червня. Взагалі з 1 липня було отримано понад 450 тис повідомлень про прийняття працівників на роботу», — заявила заступник міністра економіки Світлана Глущенко.

Читайте також: Держстат підрахував, у кого в Україні швидше за все зросли зарплати

Раніше повідомлялося, що розмір тіньового фонду заробітної плати в Україні оцінюється в приблизно половину трильйона гривень на рік. Одна офіційно зайнята людина фактично утримує двох, які не працюють.