UA / RU
Підтримати ZN.ua

З окупованої частини Запорізької області почали постачати зерно в Північну Америку в обхід санкцій 

Також є дані, що зерно продають і країнам Близького Сходу та Африки.

Нинішня війна загрожує серйозним дефіцитом продовольства в світі, оскільки на Росію та Україну припадає близько 29% світового експорту пшениці. Влада захопленої Москвою частини Запорізької області використовує арсенал засобів, щоб уникнути західних санкцій і продавати зерно в Північну Америку та інші частини світу, передає Reuters.  

Є дані також про те, що зерно також продається країнам Близького Сходу та Африки. Про це заявляють безпосередньо представники  окупаційної адміністрації в Запорізькій області. Водночас визнають, що для цього доводиться застосовувати «хитрі схеми” і діяти через посередників.

Росія надіслала Сирії 100 тисяч тонн вкраденої пшениці

Минулого тижня посольство України в Бейруті повідомило, що Росія надіслала своєму союзнику Сирії приблизно 100 тисяч тонн вкраденої пшениці, назвавши ці вантажі "злочинною діяльністю".

Нагадаємо, Росія блокує експорт сільськогосподарських товарів і підвищує вартість зерна. Наразі ситуація щодо експорту зерна з заблокованих Кремлем українських портів зайшла в глухий кут.

Днями ми повідомляли, що Росія та Туреччина вирішили домовитися про розблокування Чорного моря для експорту українського зерна без участі Києва.