UA / RU
Підтримати ZN.ua

З липня платні номерні знаки в Україні можна буде встановлювати на всі транспортні засоби - від причепів до вантажівок

Наразі видача платних номерних знаків здійснюється виключно для легкових автомобілів.

З 24 липня платні номерні знаки можна буде встановлювати на всі транспортні засоби в Україні. Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС.

"З 24 липня платні номерні знаки можна буде встановлювати на всі транспортні засоби. Наразі видача платних НЗ здійснюється виключно для легкових автомобілів", - повідомляють в МВС.

Нагадаємо, указані нововведення передбачені постановою Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань теоретичної та практичної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів" від 10 травня 2022 р. № 601. Постанова набрала чинності 24 травня 2022 року.

Згідно зі ст. 34 Закону України "Про дорожній рух", на транспортні засоби (автомобілі, автобуси, мотоцикли всіх типів, марок і моделей, самохідні машини, причепи та напівпричепи до них, мотоколяски, інші прирівняні до них транспортні засоби та мопеди, що використовуються на автомобільних дорогах державного значення) оформлюються та видаються реєстраційні документи і закріплюються номерні знаки, що відповідають національному стандарту України.

Читайте також: МВС оновило правила видачі номерних знаків

Перевірити вартість платних номерних знаків можна на сайті Головного сервісного центру МВС.

Раніше у сервісних центрах МВС був запроваджений новий онлайн сервіс. У вільному доступі на сайті Головного сервісного центру МВС та сайтах усіх регіональних сервісних центрів МВС почав оприлюднюватися перелік вільних платних номерних знаків.