UA / RU
Підтримати ZN.ua

З 2023 року Туреччина розраховує користуватися газом, видобутим на дні Чорного моря

Поклади природного газу там були знайдені у 2020 році.

Туреччина вже з наступного року розраховує використовувати природний газ, видобутий на дні Чорного моря. Про це заявив міністр енергетики та природних ресурсів Туреччини Фатіх Дьонмез. 

Згідно з інформацією видання Takvim, родовище обсягом 320 мільярдів кубометрів було виявлено в Чорному морі у 2020 році. На даний момент Туреччина здійснює видобуток газу на глибині однієї тисячі метрів та здійснює його транспортування. Дьонмез впевнений, що у 2023 році ним зможуть користуватися його співвітчизники.

«Вже через рік в ці дні ми, якщо все складеться, зможемо користуватися вдома газом власного видобутку», - цитує міністра джерело.

Цікаво, що у 2020 році, коли чорноморське родовище було тільки виявлене, президент Туреччини Реджеп Ердоган теж спрогнозував, що користуватися самостійно видобутим газом турки матимуть змогу у 2023 році.

Читайте також: Туреччина готова стати гарантом безпеки для України, але на своїх умовах

Раніше Зеленський та Ердоган обговорили загрозу світовому продовольчому ринку. 

Чому Європа ніяк не домовиться про повне ембарго на експорт енергоносіїв із РФ? Чому часткове або нетривале ембарго - хибна й небезпечна стратегія? Чи повинна і сама Україна відмовитися від транзиту російського газу? Відповіді на ці запитання - у статті Михайла Гончара «Європа в енергетичній пастці Росії: як подолати залежність?»