UA / RU
Підтримати ZN.ua

З 17.00 розпочнеться один із найскладніших вечорів для української енергетики: які побутові прилади просять вимкнути всіх українців

Прохання стосується вечора 10 жовтня та наступних кількох днів.

10 жовтня, з 17 до 23 години, розпочнеться один із найскладніших вечорів для української енергетики. Про це повідомив голова парламентського комітету енергетики та ЖКП Андрій Герус.

"Сьогодні о 17.00 розпочнеться вечірній пік споживання електроенергії, який буде тривати до 23.00. Це буде один із найскладніших вечорів для української енергетики", - зазначив він.

Читайте також: Українців попередили про віялові відключення через обстріли: що потрібно знати

За словами Геруса, вечірній пік споживання значною мірою пов’язаний зі споживанням домогосподарств.

"Якщо сьогодні ввечері ви зможете використати менше електроенергії, то це суттєво допоможе енергосистемі та зменшить потребу в аварійних відключеннях", - наголосив він.

Читайте також: Мешканців Київської області просять запастися водою та подбати про заряджені телефони

Найбільш енерговитратними є такі прилади:

"Сьогодні ввечері варто мінімізувати використання таких приладів, а натомість користуватися ними вночі або в обідню пору дня. Також більш ощадливе використання освітлення у вечірні години полегшить навантаження на енергосистему. Сьогодні ввечері та наступні кілька днів давайте зробимо все можливе, щоб мінімізувати споживання електроенергії о 17.00-23.00", - зазначив голова парламентського комітету.

Читайте також: Масований ракетний удар по Україні: головне

Нагадаємо, сьогодні РФ завдала ракетних ударів по великій кількості електростанцій та підстанцій в Україні. У деяких регіонах тимчасово відсутня електроенергія, а у деяких введені графіки аварійних відключень (так звані "віялові відключення").

Наразі енергетики вже працюють над тим, щоб забезпечити стабільну, надійну та безперебійну роботу енергосистеми.